Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agnieszka mielczarek jan nowak tomasz gonciarz Slavo Slavo Maja Zych Aleksandra Janewicz (18091 niezalogowanych)
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
Mylisz sie. Wystarczy jeden telefon fo Folkeregisteret/stattekontoret. Norwegia jest transparentnym spoleczenstwem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
ankadoro napisał:
Mylisz sie. Wystarczy jeden telefon fo Folkeregisteret/stattekontoret. Norwegia jest transparentnym spoleczenstwem.

Cóż, według prawnika, z którym się właśnie skonsultowałam, piszesz głupoty, a Twój post to potencjalne nadużycie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Ankardo, forum jest celowo anonimowe. Każdy ujawnia tyle ile chce. Po co robisz takie rzeczy? Strix, błędem było potwierdzenie danych na forum. Zrobiłaś to. Takie sprawy omawia się w wiadomościach prywatnych. Nie wiem i nie interesuje mnie co między wami się wydarzyło, a to co do siebie piszecie publicznie powinno zostać między wami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
OK, to w takim razie ty powinnas podac wiecej szczegolow na temat opisanych przez ciebie przepadkow. Mam nadzieje, ze bedziesz potrafila udowodnic, ze bv. mialo zamiar odebrac dziecko matce, jedynie z powodu dlugich paznokci, oraz wszystkie pozostale opisane przez ciebie przypadki rzekomych naduzyc.. W przeciwnym razie jest to oczernianie urzedow panstwowych/komunalanych (rzuc swojemu prawnikowi haslo "injurie" - wyjasni ci, ile za to grozi).

@gama: Widzisz jest jeden problem: niektorzy uzywaja anonimowosci, majac na celu rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji, mogacych miec potencjalnie katastrofalne skutki dla nieznajacych prawa norweskiego rodzicow ("zastraszanie" ) - to jest ponizej pasa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
ankadoro napisał:
OK, to w takim razie ty powinnas podac wiecej szczegolow na temat opisanych przez ciebie przepadkow. Mam nadzieje, ze bedziesz potrafila udowodnic, ze bv. mialo zamiar odebrac dziecko matce, jedynie z powodu dlugich paznokci, oraz wszystkie pozostale opisane przez ciebie przypadki rzekomych naduzyc.. W przeciwnym razie jest to oczernianie urzedow panstwowych/komunalanych (rzuc swojemu prawnikowi haslo "injurie" - wyjasni ci, ile za to grozi).

Gdybyś lepiej znała języki obce i robiła lepszy użytek z internetu, to wiedziałabyś, że wszystko, co napisałam jest dostępne na stronach rozmaitych organizacji zajmujących się problemem BV, a czasami nawet w prasie norweskiej.

Poza tym, wolność słowa gwarantuje mi prawo do krytyki instytucji publicznych. Ty natomiast nie masz prawa ujawniać niczego, czego nie ujawniam ja.

Albo wypowiadasz się na temat, albo trzymaj język za zebami i wystrzegaj się personalnych wycieczek.

No i moze jeszcze na koniec rada, żebyś jednak czytała ze zrozumieniem, bo nigdzie nie napisałam, że BV chciało zabrać dziecko matce z powodu za długich paznokci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
gama28 napisał:
Ankardo, forum jest celowo anonimowe. Każdy ujawnia tyle ile chce. Po co robisz takie rzeczy? Strix, błędem było potwierdzenie danych na forum. Zrobiłaś to. Takie sprawy omawia się w wiadomościach prywatnych. Nie wiem i nie interesuje mnie co między wami się wydarzyło, a to co do siebie piszecie publicznie powinno zostać między wami.

Nic nie zaszło. Ja tej osoby nawet nie znam. Pytanie, skąd ona ma informacje na mój temat pozostaje otwarte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
strix napisał:
Tak się składa,że wiem co nieco o BV i zapewniena, że 'zawsze jest powód' działają dopóty BV nie zainteresuje się dzieckiem zapewniającego.

Z twojego postu wynikalo, ze znasz te przypadki. Zaczynasz jak "pozazycie" macic ludziom w glowach. Bv. jest niestety instytucja dzialajaca bardzo wolno, przy tym dysponujaca minimalnym budzetem. Wiele dzieci nie otrzymuje pomocy, gdyz czas rozpatrywania spraw oraz brak funduszy robia swoje.
Opierajac sie o SuperExpress oraz fora na ktorych rozpisuja sie narkomanki, czy pedofile, ktorym odebrano 6. dziecko, znajdziesz jeszcze wiecej takich przykladow. Zajzyj do neutralych statystyk.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
ankadoro napisał:
strix napisał:
Tak się składa,że wiem co nieco o BV i zapewniena, że 'zawsze jest powód' działają dopóty BV nie zainteresuje się dzieckiem zapewniającego.

Z twojego postu wynikalo, ze znasz te przypadki. Zaczynasz jak "pozazycie" macic ludziom w glowach. Bv. jest niestety instytucja dzialajaca bardzo wolno, przy tym dysponujaca minimalnym budzetem. Wiele dzieci nie otrzymuje pomocy, gdyz czas rozpatrywania spraw oraz brak funduszy robia swoje.
Opierajac sie o SuperExpress oraz fora na ktorych rozpisuja sie narkomanki, czy pedofile, ktorym odebrano 6. dziecko, znajdziesz jeszcze wiecej takich przykladow. Zajzyj do neutralych statystyk.

Z mojego postu nic nie wynika poza tym, że przedstawiam swoją opinię, którą wyrobiłam sobie dzięki zainteresowaniu sprawą i zgłębianiu historii z udziałem BV.

Cokolwiek by nie wynikało z mojego wpisu, nie Ty jesteś od wymierzania sprawedliwości i nie masz żadnego prawa ujawniać moich danych personalnych. Pytanie, skąd je masz pozostaje otwarte, dopóki nie znajdę na nie odpowiedzi.

Jeśli znasz tylko fora, na których rozpisuja się narkomanki, to współczuję. Osobiście wątpię, żeby np. The Nordic Committee for Human Rights było prowadzone przez narkomanów, ale rozumiem, że Twój czarno-biały ogląd rzeczywistości nie pozwala na zrozumienie, że są wykształceni i doświadczeni ludzie, autorytety w swoich dziedzinach, którzy krytykują metody BV.

Poza tym, ja nie miałam na myśli forów, bo są dużo bardziej rzetelne opracowania na temat BV. Na przykład ONZ, które bodajże od 2005 roku krytykuje metody BV.

Szkoda, że w obronie swojego oglądu rzeczywistości popełniłaś coś na kształt nadużycia, jeśli nie przestępstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
Gratuluje rzetelnych zrodel, jak to podane w twoim innym poscie
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883...-a=1#opinion15465598

Rozpoczynasz flooding jak niejeka pani H.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
ankadoro napisał:
Gratuluje rzetelnych zrodel, jak to podane w twoim innym poscie
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883...-a=1#opinion15465598

Rozpoczynasz flooding jak niejeka pani H.

Wyborcza to nie jest źródło moich informacji. Link wkleiłam pod SilnąMatką, bo wydawało mi się ,że to o niej.

Już jedno źródło Ci podałam, NCHR, może sprawdź zanim zaczniesz krzyczeć.

nkmr.org/english/index.htm

A co powiesz na prawnika, który sprawy zna od podszewki i porównuje BV do Lebensraum?

www.knut.com/2009/01/barnevernet_far_kra...fra_erfaren_advokat/

Twoim zdaniem odmienne zdanie poparte dowodami to mącenie w głowach? Moim zdaniem przeświadczenie, że 'moja racja jest najmojsza' i posuwanie się do działań na granicy prawa, aby wyplenić wszelką krytykę, to dopiero jest mącenie w głowach.

Jeśli nie umiesz zaakceptować faktu, iż ludzie mają inne zdanie, to nie dorosłaś do demokracji.

I pozwolę sobie jeszcze zauwazyć, że póki co, zadnych argumentów to nie masz Ty Ujawnianie personalnych informacji adwersarzy nie jest argumentem. No i jest zwyczajnie głupie, bo możesz mieć przez to kłopoty, jeśli ktoś postanowi dochodzić swoich racji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok